Nepozabna doživetja so tista na dveh kolesih

Kolesarjenje je odličen način sprostitve, gibanja v naravi, izboljšanja fizične kondicije, počutja, krepitve zdravja ponuja pa tudi priložnost za druženje ali izlet.

V trgovinah Freestyle verjamemo, da so najbolj neverjetna doživetja prav tista na katera se podamo na dveh kolesih, raziskujemo nove kraje in tako začutimo pristen stik z naravo. Svobodno, varno in z vetrom v laseh. Zato lahko pri nas najdete kolo po izjemnih cenah, prilagojeno vašim željam in terenu, po katerem se boste podali.

Zdrav duh v zdravem telesu – na kolesu 

Kolesarjenje je odličen način za ohranjanje vaše fizične kondicije, tako telesnega kot duševnega zdravja in splošnega dobrega počutja. Medtem ko uporabljate najbolj okolju prijazno obliko mobilnosti, se vozite po cesti ali terenu, tudi vaše telo dobi obilo koristi:

  1. Kolesarjenje je odlična kardiovaskularna vadba, ki krepi srce in pljuča ter izboljšuje njihovo učinkovitost. Redna vožnja s kolesom pomaga zmanjšati tveganje za srčne bolezni, visok krvni tlak in sladkorno bolezen. Poleg tega kolesarjenje krepi mišice, zlasti noge, zadnjico in jedro telesa. To pripomore k izboljšanju ravnotežja, stabilnosti in celotne telesne moči.
  2. Kolesarjenje je tudi odličen način za izgubo teže in vzdrževanje zdrave telesne teže. Med kolesarjenjem porabite veliko kalorij, kar pomaga pri ohranjanju vitke postave in zmanjšanju maščobnega tkiva. Poleg tega je kolesarjenje nizko vplivna vadba, ki ne obremenjuje sklepov, kar je še posebej koristno za ljudi z bolečinami v sklepih ali težavami s kostmi.
  3. Prav tako ne smemo pozabiti na duševne koristi kolesarjenja. Med vožnjo na kolesu se sproščajo endorfini, hormoni sreče, kar pripomore k zmanjšanju stresa, izboljšanju razpoloženja in povečanju občutka dobrega počutja.

Ne glede na to, kakšna je vaša izbrana vrsta kolesarjenja, vam kolo ponuja obilo zdravstvenih koristi. Poleg številnih ugodnih učinkov na vaše zdravje pa je kolesarjenje okolju najbolj prijazno prevozno sredstvo. Zato zgrabite svoje kolo in se odpravite na raziskovanje novih poti, za varno in učinkovito vožnjo pa poskrbimo mi. Začutite veter in se prepustite svobodi na dveh kolesih!

Več o prednostih kolesarjenja in naših modelih električnih koles pa si preberite na ☛ https://www.rtvslo.si/oglasno-sporocilo-sport/zacutite-veter-in-se-prepustite-svobodi-na-dveh-kolesih/672724

 

20.07.2023