Splošni pogoji Spletene trgovine FREESTYLE so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S Spletno trgovino FREESTYLE (v nadaljevanju »trgovina« ali »FREESTYLE «) upravlja podjetje FREESTYLE d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem FREESTYLE obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje FREESTYLE, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen v izjemnih primerih),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • časovno veljavnost ponudbe,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba FREESTYLE ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene so predstavljene kot Maloprodajne cene (MPC). MPC so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik, ni pa to nujno.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

   • z gotovino ob prevzemu (velja Spletna cena),
   • z nakazilom na račun upravitelja FREESTYLE d.o.o. (po ponudbi / predračunu) (velja Spletna cena),
   • s kreditno kartico (velja Spletna cena),

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu – Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. V primeru napake v računalnikih ponudnika (napaka v evidenci zaloge), lahko ponudnik naročilo ali del naročila zavrne tudi v primeru da artikla ni na zalogi ali ga ne more dobit v dogovorjenem roku. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira po elektronski pošti. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odpošlje.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (pisno po priporočeni pošti ali elektronski pošti), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora podjetju vrniti najkasneje v 30ih dneh po sporočilu o odstopu.

Potrošnik lahko vrne samo nerabljene izdelke v nepoškodovani originalni embalaži. V kolikor je embalaža poškodovana in neprimerna za nadaljnjo prodajo pravica do odstopa od pogodbe ni mogoča in ponudnik ne bo odstopil od pogodbe in vrnil vplačilo.

Vračilo vplačila mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če podjetje zamudi z vračilom plačila, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati e eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude pri vračilu (2. odstavek 43. d člena ZVPot).

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Poštnina / stroški dostave

Stroške poštnine v višini 4,9 € plača prejemnik. Ob nakupu nad 40,00 € prejemnik poštnine ne plača.

Strošek poštnine za naročila iz tujine v višini 19,90 € plača prejemnik. Ob nakupu nad 100,00 € znaša strošek poštnine 9,90 €.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija GoDaddy.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi sistem BANKART

Zbiranje in recikliranje stare elektronske opreme in baterij

Podjetje FREESTYLE d.o.o. je vključeno v skupni sistem ravnanja OEEO in OBA pri podjetju INTERSEROH Zbiranje in predelava odpadnih surovin d.o.o.
Staro elektronsko opremo in baterije se zbira v poslovalnicah ter preda podjetju, ki zbira in predeluje nevarne odpadke.
Izjavljamo, da smo obveznosti, iz naslova ravnanja z odpadno embalažo,
prenesli na družbo za ravnanje z odpadno embalažo Surovina d.o.o.,
po pogodbi številka OE00776 / 2021.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Podjetje Freestyle d.o.o. zelo resno jemlje varstvo osebnih podatkov. Na tej spletni strani je navedeno, katere osebne podatke obdelujemo ter na kakšni podlagi (na podlagi soglasja ali na drugi pravni podlagi).

Obdelujemo naslednje osebne podatke potrebne za identifikacjo, ki obsegajo predvsem ime in priimek ter datum rojstva ter kontaktne podatke, e-naslov, telefonsko številko ter naslov za dostavo. V kolikor se registrirate, pridobimo še podatke o preteklih nakupih.

Obdelava na podlagi pogodbe; Če pri nas opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih.

Za zaščito pravnih zahtevkov in naših notranjih evidenc obdelujemo podatke v zakonsko predpisanem obdobju. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka.

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani
Ime piškotka Trajanje Opis
EuCookieLaw 1 leto Shrani uporabnikove preference
ASP.NET_SessionId Trajanje seje Identifikator seje uporabnika
Google Analytics
_utma 2 leti Google Analytics
Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami
_utmb  30 minut Google Analytics
Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika
_utmz  6 mesecev Google Analytics
Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo
_utmc  Trajanje seje Google Analytics
Zabeleži čas trajanja obiska

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Osebni podatki 

Vse opisane osebne podatke obdelujejo zaposleni Freestyle d.o.o. kot upravljavec. Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer:

 • partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil; Six Payment Services (Austria) GmbH, Marxergasse 1B, A-1030 Wien, Austria, ATU 15355906; Erste Card d.o.o., Dunajaska cesta 129, 1000 Ljubljana, Slovenia, DŠ SI39435423; Banka Intesa Sanpaolo d.d., Pristaniška ulica 14, 6000 Koper, Slovenija, DŠ SI98026305; PayU S.A., ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań, Republika Poljska, NIP: 779-23-08-495;
 • transportni partner, družba; Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija, DŠ 25028022 in DPD d.o.o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid, Slovenija, DŠ SI46749845, če vam dostavljajo naročeno blago;
 • Partner, ERP system:
 • Partner, za pošiljanje e-mail sporočil; The Rocket Science Group LLC, za pošiljanje email sporočil, ki je izven držav EU, partner je potrjen kot GDPR skladen.

Vaše pravice:

 • Pravica do seznanitve

Imate pravico, da poizveste, kakšne podatke zbiramo o vas ter v kakšne namene in kako dolgo, kje jih dobimo, komu jih posredujemo, kdo jih obdeluje. To vse si lahko preberete v/na spletni strani.V kolikor niste povsem prepričani, katere osebne podatke zbiramo o vas, lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, ter katere. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov.

 • Pravica do popravka

Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo.

 • Pravica do izbrisa

Imate svobodno izbiro do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če jih ne potrebujemo več ali je potekel rok za hrambo le teh ali ne obstaja pravna podlaga za hrambo.

 • Pravica do prenosljivosti podatkov

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja oz na podlagi izvajanja pogodbe. Podatke bomo posredivali v elektronski obliki.

 • Pravica do omejitve obdelave podatkov

Imate pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov.

 • Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za trženjske namene.

 • Pravica do pritožbe

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite na email naslov: marketing@freestyle.si

Pravice lahko uveljavite, tako da pošljete emailna pooblaščeno osebo, ki vam bo pomagala.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

    • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
    • pošiljatelj bo jasno razviden,
    • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
    • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
    • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Hranjenje pogodbe

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Izvod računa prejme stranka, drugi izvod se deponira v računovodstvu podjetja FREESTYLE d.o.o. Račun je prav tako dostopen v poslovni aplikaciji, ki jo uporablja podjetje FREESTYLE d.o.o.

Odveza odgovornosti

FREESTYLE se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, ustreznost artiklov za določene znamke in modele glede na klasifikacijo, predstavljeno na strani, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih (razen za naziv izdelka) in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Lastnost zagotavlja naziv izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Dodatne določbe

Pogoji poslovanja se lahko spremenijo brez obvestila.