Najboljši kitespot v bližini: Grado

Vse kar morate vedeti o kitespot Grado

Ko pomislimo na čudovito obalo in destinacije za kitesurfing, se kitespot Grado-Pineta v Italiji morda ne zdi prva izbira. Toda to mesto na severni jadranski obali je postalo skrit dragulj za ljubitelje kitesurfinga iz Slovenije in drugih sosednjih držav. Zakaj? Preberite in se prepričajte.

 

1. Lokacija

Grado oz. Gradež je kraj na italijanski obali, neverjetno blizu Slovenije. Nahaja se približno 40 minut od slovenske meje, kar omogoča enostaven dostop za vse, ki želijo uživati v čudovitem kitesurfing doživetju.

 

2. Ugodni veter

Grado ponuja odlične razmere, še posebej poleti, odlično pa je tudi pomladi in jeseni, ko ni turistov. V tem času leta se veter pokaže v vsej svoji moči, ustvarjajoč idealne konstantne razmere za kajtanje. Najbolj ugoden veter za kajtanje v Gradu je burja.

Avtor: KeenGamer s.r.o.

 

3. Primeren za vsakega

Kitespot v Grado je primeren za kitesurferje vseh stopenj izkušenj, tako za profesionalce kot tudi za začetnike. Široka obala nudi dovolj prostora za varno kitesurfanje, medtem ko kitesurfing šola v Gradu nudi tečaje za vse, ki bi se radi naučili osnov.

 

4. Kitespot Grado lastnosti:

  • Primerno za: začetnike, vmesna stopnja, profesionalce
  • Najboljši čas: junij, julij, avgust
  • Tipi vode: plitvo, ravno
  • Temperatura vode poleti: okrog 18°C
  • Temperatura zraka poleti: okrog 30°C
  • Tip obale: peščena
  • Povprečna moč vetra: okrog 10 vozlov

 

Kaj pa oprema?

Za kitesurfing boste potrebovali nekaj ključnih stvari:
Kite: Jadro, ki ga nadzirate z uporabo bara, ponudba kite-ov,
Deska: Izberite primerno desko glede na svojo stopnjo izkušenj,ponudba desk,
Trapez: Spada pod obvezno varnostno opremo, ponudba trapezov,
Neoprenska obleka: Zaradi hladnejših temperatur vode, predvsem pozno jeseni in pozimi, je pomembno, da se primerno zaščitite pred mrazom, ponudba neoprenskih oblek,
Neoprenski dodatki: Kapa, čevlji, rokavice.

Surf ponudba v naši trgovini Freestyle Ljubljana

 

Grado je nedvomno ena izmed najboljših destinacij za kitesurfing v bližini Slovenije. S svojo bližino, ugodnimi vetrovi in odličnimi pogoji za učenje je idealen kraj za vse kitesurferje, ne glede na njihovo izkušenost. Torej, pripravite svojo opremo in se odpravite na kajtanje v Grado!

07.11.2023