Kako izbrati model smuči glede na svoj stil vožnje

Vodič po kategorijah smuči

Zima je pred nami, sneg je že zabelil višje ležeče hribe in nam se postavlja eno vprašanje: Kateri model smuči je pravi zame? V tem blogu bomo raziskali različne kategorije smuči in kako izbrati najboljše glede na vaš stil vožnje. V naših trgovinah ponujamo zelo raznoliko ponudbo smuči Line.

 

Freestyle smuči

Smuči za prosti slog so zasnovane za smučarje, ki radi izvajajo trike in skoke v terenskih parkih. Te smuči imajo običajno zasnovo z dvojno konico, kjer sta oba konca obrnjena navzgor, kar omogoča enostavne pristanke in smučanje v obratni smeri. So krajše po dolžini, kar omogoča hitre vrtljaje in manevre. Širina je zmerna, da zagotovi stabilnost med pristankom. Smuči za prosti slog so odlične v terenskih parkih in halfpipe, saj ponujajo prožnost in odzivnost, ki sta potrebni za stilsko izvajanje zračnih trikov. Pri nas lahko najdete freestyle model smuči Line Bacon, Chronic, Honey Badger, Ruckus in Tom Wallisch Pro.

 

Freeride smuči

Smuči za freeride so prilagojene pustolovskim smučarjem, ki iščejo izkušnje zunaj urejenih prog in zahtevne terene. Te smuči imajo pogosto širši profil z nagnjeno (navzgor obrnjeno) konico in repom, kar izboljša njihovo sposobnost vožnje po powder snegu. Smuči za freeride z daljšimi dolžinami za stabilnost pri večjih hitrostih so primerne za različne snežne razmere in zagotavljajo odlično okretnost na neurejenem naravnem terenu. Pri nas lahko najdete freeride model smuči Blade Optic, Vision, Pandora in Sakana.

 

All-Mountain smuči

Vsegorske smuči so zasnovane tako, da se enako dobro obnesejo na poledenelih območjih, urejenih progah in v rahlem snegu. Vsegorske smuči so primerne za smučarje, ki želijo en par smuči za vse, od groomerjev do powderja in spremenljivih pogojev. Pri nas lahko najdete all-mountain model smuči Blade Optic, Pandora, Bacon in Chronic.

 

Powder smuči

Powder smuči so izdelane posebej za rahel sneg. Pogosto imajo širši profil, ki včasih presega 100 mm pod nogo, in izrazito rocker obliko. To omogoča smučarju, da brez napora lebdi na vrhu powderja in mu preprečuje, da bi se pogreznil. Powder smuči so običajno daljše, da zagotovijo dodatno stabilnost in podporo v zahtevnih snežnih razmerah. Pri nas lahko najdete powder model smuči Vision, Pescado in Bacon.

 

Turne smuči

Turne smuči so zasnovane za pustolovščine vzpenjanja po pobočjih in se nato spuščajo po različnih vrstah terena. Te smuči so lahke, pogosto imajo ožji profil in vključujejo tehnično opremo za turne vezi. Njihova dolžina in širina sta odvisni od smučarskih preferenc in vrste terena, ki ga nameravajo premagati. Pri nas lahko najdete turne model smuči Sakana, Pandora in Vision.

 

Groomer smuči

Groomer smuči so optimizirane za smučanje na dobro vzdrževanih, urejenih progah. Običajno imajo ožji profil, kar omogoča natančne zavoje in hitre prehode. Dolžina se razlikuje glede na želje smučarjev, pri čemer krajše dolžine nudijo večjo okretnost. Smuči Groomer so odlične na trdem snegu in zagotavljajo gladko in stabilno vožnjo po skrbno urejenih pobočjih smučišč. Groomer smuči v naši ponudbi so Chronic, Tom Wallisch Pro in Pandora.

 

Pri izbiri smuči je ključno razumeti svoje želje, slog in teren, na katerem najraje smučate. Z združitvijo prave oblike in zasnove smuči boste lahko maksimalno uživali v zimski sezoni!



17.11.2023