Top 10 dodatkov, ki jih morate imeti za vaše cestno kolo

Obsežen vodnik za varnost vsakega na cesti

Cestno kolesarjenje je več kot le zabava; to je strast, ki zahteva natančnost, hitrost in vzdržljivost. Če želite v celoti uživati v svojih vožnjah in kar najbolje izkoristiti svoje cestno kolo, je bistvenega pomena, da imate pravo dodatno opremo. V tem obsežnem vodniku vas bomo popeljali skozi top 10 dodatkov, ki jih morate imeti za vaše cestno kolo, da boste dobro opremljeni za vsako potovanje.

 

  1. Visokokakovostna čelada: Zaščitite svojo najdragocenejšo lastnino

Varnost mora biti vedno vaša glavna prednostna naloga. Dobro opremljena, kakovostna čelada je nepogrešljiv pripomoček cestnih kolesarjev. Poiščite čelade, ki izpolnjujejo varnostne standarde in ponujajo odlično zračenje, ki vas hladi med dolgimi vožnjami.

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) je revolucionarna tehnologija, ki je vgrajena v kolesarske čelade z namenom blaženja udarcev z glavo med nesrečami. V nasprotju s tradicionalnimi čeladami, ki primarno absorbirajo linearne udarce, sistem MIPS nudi dodatno zaščito, saj omogoča, da se zunanja lupina čelade ob udarcu rahlo zasuka glede na notranjo oblogo. Ta inovativni sistem je znatno izboljšal varnost kolesarske čelade, saj voznikom pomaga ublažiti učinke tako linearnih kot rotacijskih sil, s čimer na koncu izboljša njihovo splošno zaščito na cesti ali poti. Čelade s sistemom MIPS lahko najdete tukaj.

Čelada Giant Rev Mips

 

  1. Pedala in kolesarski čevlji: izboljšajte učinkovitost in moč

Pedala na zapenjanje in združljivi kolesarski čevlji so must have oprema za cestne kolesarje. Zagotavljajo varno povezavo med vašimi nogami in pedali ter optimizirajo prenos moči in učinkovitost pedaliranja. Kolesarske čevlje lahko najdete tukaj.

Čevlji Giant Surge Pro

 

  1. Kolesarski števci in merilci: spremljajte svojo zmogljivost.

Kolesarski števec je obvezen za kolesarje, ki temeljijo na podatkih. Zagotavlja dragocene meritve, kot so hitrost, razdalja, kadenca in srčni utrip. Številni sodobni kolesarski računalniki ponujajo tudi navigacijo GPS, ki vam pomaga pri načrtovanju in sledenju poti. Giant je lansko leto izdal nova dva števca, Dash L200 in Dash M200, o katerih si lahko preberete na Giant spletni strani. V naši ponudbi števcev so merilci Giant, Garmin in Sigma

GPS Giant Dash L200

 

  1. Nosilci bidona: ostanite hidrirani

Ustrezna hidracija je ključnega pomena za cestne kolesarje. Nosilci za bidon varno držijo vaše steklenice na dosegu roke in zagotavljajo, da lahko pijete vodo, ne da bi motili svoj ritem. V naših trgovinah lahko najdete raznoliko ponudbo bidonov in nosilcev za bidone.

Druga možnost, predvsem za daljše avanture pa je meh za vodo, ki se ga pospravi v nahrbtnik, nato pa vodo pijemo preko cevke. Pri nas imamo na zalogi nahrbtnike z vključenim mehom, kot tudi posebej meh za 2L ali 3L. Najdete ju tukaj.

Camelbak Meh Fusion 3L

 

  1. Tlačilka ali napihovalnik CO2: Bodite pripravljeni na poti

Prazne pnevmatike so nesrečen del kolesarjenja. Tlačilka ali polnilnik CO2 vam pomaga hitro ponovno napolniti pnevmatike in se vrniti na cesto. Poskrbite, da bo vaša črpalka kompaktna in enostavna za prenašanje. Pri nas lahko dobite Quick Fix Kit, in se na pot odpravite brez skrbi. Ostalo ponudbo tlačilk lahko najdete tukaj.

Tlačilka Giant PDQ Quick Fix Kit

 

  1. Kolesarske luči: Ostanite vidni in varni

Visokokakovostne sprednje in zadnje kolesarske luči so bistvenega pomena za vidljivost. Izberite luči z več nastavitvami svetlosti in dolgo življenjsko dobo baterije. Za nočne vožnje ali vožnje pri šibki svetlobi razmislite o seriji luči Giant Recon. Njihovi močni žarki zagotavljajo, da ste vidni in varni med navigacijo po cestah v temi.

Giant Recon HL500 

 

  1. Večnamensko orodje: Opravite popravila na cesti

Večnamensko orodje je neprecenljivo za odpravljanje manjših težav med vožnjo. Takšno, ki vključuje različne ključe, izvijače in vzvode za pnevmatike za običajne nastavitve in popravila, lahko najdete tukaj.

Orodje Topeak Mini PT30 Gold

 

  1. Kolesarski dres: Izboljšajte udobje

Specializirana kolesarska oblačila so zasnovana za izboljšanje vašega udobja in zmogljivosti. Investirajte v dobro prilegajočo kolesarsko majico in podložene hlače, da zmanjšate trenje, odvajate znoj in nudite dodatno podporo na dolgih vožnjah. Našo veliko ponudbo oblačil si lahko pogledate tukaj, ali pa se oglasite v naših poslovalnicah, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

 

  1. Torba za kolo ali sedežna torba: S seboj imejte najnujnejše

Najnujnejše stvari, kot so rezervne zračnice, komplet za krpanje, ročice za pnevmatike in telefon, nosite v kolesarski torbi. Ti dodatki zagotavljajo, da ste pripravljeni na manjša popravila ob cesti in da zlahka nosite svoje osnovne stvari.

Giant Uniclip podsedežna torbica

 

  1. Ključavnica za kolo: Zaščitite svojo naložbo

Tudi na cestnih kolesarskih izletih se lahko zgodi, da boste morali kolo pustiti brez nadzora. Lahka in kompaktna kolesarska ključavnica vam omogoča, da zavarujete svoje kolo, medtem ko se ustavite. Našo ponudbo ključavnic najdete tukaj.

 

Opremljanje vašega cestnega kolesa s temi osnovnimi dodatki izboljša vašo kolesarsko izkušnjo, poveča vašo varnost in zagotovi, da ste pripravljeni na vse razmere na cesti. Ko raziskujete svet na dveh kolesih, ne pozabite, da lahko prava priprava bistveno vpliva na kakovost vaših voženj. Prilagodite izbiro te dodatne opreme svojim potrebam in željam ter se pripravite na samozavestno osvajanje novih kolesarskih mejnikov.

 

25.10.2023