Električno kolo meseca: Trance X Advanced E+ EL 3

Zdaj je pravi čas, da preizkusite najbolj zmogljivo ekstra lahko električno kolo trenutno na trgu in še to sezono osvojite proge, o katerih ste vedno sanjali.

Giant je letos predstavil nov model kolesa Trance X Advanced E+ EL 3. Gre za vrhunsko polnovzmeteno kolo, ki se s svojimi <20 kg uvršča med super lahka električna kolesa. Giant je ubral drugačno taktiko pri izdelavi lahkih MTB-jev in v električno kolo vgradil specialno Panasonicovo baterijo z ločenimi polnilnimi celicami, ki je posebej izdelana samo za Giant.  Le-te varujejo trošenje baterije ter Yamahin motor z nastavljivim navorom od 0 pa do 85 Nm.

Kolo je zasnovano z idejo, da se lahko zaradi svoje teže uporablja kot navadno, hkrati pa s svojo močjo konkurira polno električnim kolesom. Velika prednost je, da se moč kolesa lahko regulira, saj je navor nastavljiv.

Oprema

Model na sliki je opremljen s Shimano Deore 12 rednim menjalnikom, RockShox 35 Gold vilico, RockShox Deluxe Select R amortizerjem, potopno sedežno oporo ter Shimano Br-M420 4 batnimi disk zavorami.

Cilj, ki so ga strokovnjaki zasledovali pri izdelavi je, da zaradi teže uživate kot na kolesu brez električne pomoči, hkrati pa lahko s polnim navorom uživate tudi v družbi prijateljev z e-kolesi z večjimi baterijami in močnejšimi motorji.

Več podrobnosti o kolesu lahko najdete na povezavi tukaj.

 

Kako lahko je električno kolo?

Nova baterija EnergyPak 400 je zasnovana tako, da je izjemno tanka. Izkoristite lahko vso moč v bateriji, ki je popolnoma integrirana s kompozitnim okvirjem. Teža kolesa se razlikuje glede na velikost okvirja, model ELITE pa se lahko pohvali s <20kg.

Kakšna je moč motorja?

Novi motor SyncDrive Pro, je bil razvit skupaj z Yamaho, z nastavljivim navorom 85 Nm in tehta le 2,7 kg. Rezultat je hitrejše pospeševanje in vzpenjanje na tehničnih poteh.

 

Kako daleč prevozi to električno kolo z enim polnjenjem baterije?

Doseg z enim polnjenjem baterije se lahko zelo razlikuje glede na pogoje, kot je skupna teža kolesarja in tovora; odpornost proti vetru; tlak v pnevmatikah in profil tekalne plasti; spremembe terena in nadmorske višine; površina ceste ali poti; zunanja temperatura; vzdrževanje E-kolesa; in stanje baterije.

Pogoji so kategorizirani kot ekstremni, dobri in idealni. Pri idealnih pogojih boste s tem kolesom lahko prevozili 130 km, pri dobrih pa 70 km. Ekstremne razmere se običajno pojavijo pri vožnji s težkim bremenom, močnim nasprotnim vetrom ali čezmernim vzponom. Pod takimi pogoji bo baterija zdržala najmanj 35 km.

Z novim Trance X Advanced boste zlahka osvojili tudi najbolj zahtevne tehnične proge, začutili še več pospeška na vzponu in z dodatno močjo ter boljšim nadzorom kjubovali skalnatim terenom. Zahvaljujoč izjemno tanki bateriji, ki kolesa ne obteži, boste s tem lahkim e-mtb kolesom maksimalno uživali v vožnji. Le za kratek čac na voljo po posebni ceni!

V tej posebni ponudbi ga lahko dobite s popustom v vrednosti 1.100 €, za neverjetnih 5.099 €. Električno kolo meseca lahko najdeš TUKAJ.

01.09.2023