Pihalnik za graditelje iz Ruš

Freestyle podelili puhalnik Husqvarna lokalnim trailbuilderjem iz Ruš

 

Jesen je čas, ko v nas, gorskih kolesarjih, zbudi mešane občutke. Po eni strani nam postreže neverjetne barvne kombinacije in zabavo v globokem listju, po drugi strani pa nepreklicno predstavlja konec "glavne" sezone, ko dnevi postajajo vedno krajši in deževna obdobja vedno daljša. Možnosti za epske ture ali pa zgolj "pošihtarsko" rundo je tako, žal, vedno manj, še posebej, če ne želimo motiti gozdnih živali z nočnimi vožnjami. 

 

Je pa zato jesen najprimernejši čas, da posvetimo malo ljubezni še našim trailom, ki smo jih zgradili z največjim ponosom, po njih popeljali najboljše kolesarske prijatelje ter preklinjali ob razdejanju, ki so nam ga povzročili motorizirani obiskovalci gozdov. Da, jesen je čas za urejanje, čiščenje, krpanje, nam tako ljubih trailov. Sleherni trailbuilder zna še kako ceniti pomoč v kakršnikoli obliki. Od pridnih rok ob delovnih akcijah, podpore lokalnih veljakov in lastnikov, vse do primernega orodja.

 

Skupini ruških trailbuilderjev, ki skrbimo za traile na sektorju Areh-Šumik (mnogi izmed vas jih poznate predvsem po enduro tekmah "Merjasec", ki so potekale v okviru SloEnduro 4fun pokala) je tako na pomoč priskočilo podjetje Freestyle d.o.o., ki je največji uvoznik in prodajalec koles Giant v Sloveniji. Razveselili so nas z novim puhalnikom za listje znamke Husqvarna. Njegovo kakovost in predvsem uporabnost smo seveda morali preizkusiti na terenu. Pridružil se nam je tudi predstavnik podjetja g. Matevž Pečovnik, ki je poskrbel za svečano predajo puhalnika. Delo s puhalnikom v veliki meri skrajša čiščenje trase, tako da smo lahko več časa namenili drugim popravilom. 

 

V imenu vseh članov ekipe graditeljev tako lahko napišem, da nas zelo veseli, da je kolesarska industrija prepoznala svoj čut socialne odgovornosti ter se veselimo sodelovanja tudi v prihodnje. Ekipi iz Freestyle-a pa se še enkrat zahvaljujemo in obljubljamo, da bomo za novo "Husko" pridno skrbeli, da se ne bosta na njej nabirala prah in pajčevina.

 

Želiš sodelovati v podobnih akcijah tudi ti s svojo ekipo shaperjev? Pošlji nam sporočilo, zaupaj ideje o gradnji in kako ti lahko pri tem pomagamo?

24.10.2020

Deli z ostalimi

English French German Italian Portuguese RussianSpanish