Monika državna prvakinja, Miran podprvak

Ta vikend je potekalo državno prvenstvo v spustih Unior Downhill Cup v Bike parki Cerkno, kjer so se člani ekipe Črn Trn spet odlično odrezali.

Monika Hrastnik si je po pridobljenih izkušnjah na odličnih mednarodnih nastopih in uvrstitvah med 10 najboljših na svetu že v polfinalnem nastopu pribodila prvo mesto. V finalu pa je prednost pred zasledovalkami še povečala in se tako gladko zavihtela na najvišjo stopničko pred drugouvrščeno Špelo Horvat in tretjeuvrščeno Katarino Primožič.

Miran Vauh pa je kljub smoli na zadnjih mednarodnih tekmah na domačem terenu pokazal, kaj zna in zmore ter z odličnim časom in zelo majhnim zaostankom zaključil na drugem mestu za Juretom Žabjekom in pred Janom Cimpermanom. Sicer ima Vauh že tri naslove državnega prvaka, a je bil tudi letošnjega naslova podprvaka zelo vesel.

Po tekmi je Monika povedala: "Peljati na domači dirki je po dolgem času res veselje, čeprav v tekmovanju pogrešam več deklet. Moja vožnja je bila zanesljiva, brez večjih napak. Vesela pa sem, da je Miran v finalu nastopil kot zna in osvojil drugo mesto. Na svetovno prvenstvo v Kanado žal ne bom šla, mi pa ostaja še finale v Val di Sole, kjer bom spet ciljala na najboljši rezultat."

Tako Monika konec avgusta potuje v Italijo, kjer se bo med 25. in 27. avgustom odvijalo UCI finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Držimo pesti za ponoven odličen rezultat.

20.07.2017

Deli z ostalimi